Jens, Laura en Dirk waren te gast bij Volvo Cars en bij Anglo Belgian Corporation. Ze verzorgden er de workshops Digi Smaakmaker, met als doel de digitale vaardigheden van het personeel op te frissen of bij te scholen. In samenwerking met de Stad Gent en TOFAM Oost-Vlaanderen.

Bart Thoen, Volvo Cars Gent: “Wij zien dat de nood aan het meetrekken van alle mensen op het vlak van digitale kennis, dat die echt wel groot is. We vinden het belangrijk, ook in het kader van opleidingen, dat mensen de stap durven zetten en geen schrik hebben van de digitale wereld. !DROPS heeft hier iets ontwikkeld op maat van ons bedrijf en dat is een heel mooi initiatief.”

Een paar 100 medewerkers van Volvo Cars deden mee aan de workshop. De reacties waren laaiend positief. Ook bij Anglo Belgian Corporation waren ze enthousiast over de Digi Smaakmaker. Daar deed zelfs zo’n twee derde van het personeel mee.

Tim Berckmoes, Anglo Belgian Corporation: “Wij willen inzetten om onze medewerkers naar een hoger digitaal niveau te krijgen. Omdat wij onze productiviteit moeten verbeteren. Wij moeten naar nieuwe technologieën die meer smart zijn. En we willen dat de instapdrempel voor mensen die minder affectie hebben met digitaliteit, dat die ook aan bod kunnen komen om ook in een bepaald groeitraject te kunnen gaan.”

!DROPS biedt een laagdrempelige, bijna speelse methodiek aan die inzet op interactiviteit en op een slimme manier onderzoek kan doen naar de huidige percepties en motivaties van de werknemers rond digitaliteit. Ze konden onder meer meedoen aan een quiz rond hun digitale kennis, experimenteren met Virtual Reality, een digitale opdracht oplossen, werken met verschillende nieuwe apps en enkele filmpjes bekijken rond de voordelen van digitaliteit.

Ook interesse in een workshop Digi Smaakmaker om je werknemers naar een hoger digitaal niveau te krijgen? Contacteer dan Jens of Laura.

0498 10 11 66