INCUBATE

Langdurig zieke kinderen en jongeren spenderen vaak erg veel tijd in het ziekenhuis. Iets wat tegenwoordig een pak minder saai is geworden dan vroeger, met dank aan het internet, smartphones en tablets. Toch blijft kijken naar een scherm vaak een passieve bezigheid en is niet altijd even leerrijk. En daar ziet !DROPS een gemiste kans. Daarom brengen we Virtual Reality naar de kinder- en jeugdafdeling van het UZ Gent.

EMPOWER

Met VR for Kids ondersteunen, begeleiden en activeren we langdurig zieke kinderen en jongeren. Niet enkel tijdens hun periode in het ziekenhuis, maar ook als ze terug thuis zijn. De visuele technologie van Virtual Reality (VR) helpt daarbij door op een vernieuwende manier een interactieve beleving te bieden aan deze jongeren. Via meeslepende ervaringen in een ‘virtuele wereld’ moedigen we de jongeren aan om te bewegen, bereiden we hen voor op behandelingen en proberen we hun aandacht en gemoed op een positieve manier te beïnvloeden door hen hun ziekte even te laten vergeten.

Het is belangrijk dat de virtuele wereld waarnaar de kinderen en jongeren ontsnappen, zo dicht mogelijk aanleunt bij hun echte leefwereld. Daarom laten we de jongeren die wereld zelf creëren en uitwerken via het Human Centered Design (HCD) proces. Zo bepalen de jongeren zelf mee de inhoud en de output van de virtuele wereld en leren ze ondertussen nieuwe digitale vaardigheden.

HARVEST

Dit project gaat binnenkort van start. Resultaten kunnen verwacht worden eind dit jaar en in de loop van 2019. Wij houden jullie op de hoogte!