Incubate

Met Studio Digital werkt !DROPS aan het bijbrengen en onderhouden van digitale vaardigheden bij maatschappelijk kwetsbare groepen (zoals vluchtelingen, kwetsbare jongeren en mensen met een verslaving). Op een laagdrempelige manier begeleiden we de groepen in het uitwerken van eigen projecten en bieden we hen toegang tot langdurige initiatieven en opleidingen zoals BeCode. Hiermee werken we aan digitale inclusie in een superdiverse samenleving.

Empower

Via creatieve sessies inspireren we deelnemers en laten we hen proeven van digitale skills (apps & coding, gaming, making en Internet of Things). Daarna bieden we een verdiepend traject aan in één van deze digitale vaardigheden, afhankelijk van de passies en keuze van de deelnemers. Tijdens dit verdiepend traject zetten de deelnemers een eigen project op. Hierbij leggen wij een belangrijke focus op ondernemerschap. Op die manier stimuleren we deelnemers om hun ideeën ook daadwerkelijk te ontwikkelen en begeleiden we hen hierbij. In 2017 verzorgde !DROPS vijf verschillende Studio Digital trajecten in Zelzate, Oostende, Broechem en Sint-Niklaas. Ook in 2018 staan er opnieuw heel wat workshopreeksen gepland.

 

Harvest

Tijdens de verschillende reeksen werden stuk voor stuk geweldige eindproducten gecreëerd. Zo ontwikkelden de inwoners van De Vita in Zelzate De Flexibelle, een lamp die beweegt en van kleur verandert. In het opvangcentrum van Sint-Niklaas maakten de bewoners enkele games die je hier kan spelen. In het opvangcentrum van Broechem werd een heuse spelletjesarcade gebouwd en de jongeren van PROFO Oostende bouwden zelf speakers uit afvalmaterialen. Aan het einde van de trajecten werden de verschillende projectideeën en prototypes gepitcht voor een jury. Opbouwende feedback en doorverwijzing stonden hierbij centraal. Zo kunnen de prototypes uitgroeien tot effectieve producten.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: