!DROPS is een sociaal innovatie buro voor profit en non-profit organisaties. We gaan samen aan de slag en ontwikkelen concrete oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen waar je als organisatie voor staat. Altijd op maat en mensgericht.


Op jouw maat & resultaatgericht.

We bedenken en coördineren je innovatie trajecten, we zetten werkprogramma’s op, we faciliteren jouw workshops en events, en ontwikkelen een arsenaal aan tool(kit)s dat je helpt om resultaat te oogsten.

IMG_0736-1024x698

Onze werkprogramma’s bestaan uit een combinatie volgende diensten:

  • Vooronderzoek en voorbereidende labs met stakeholders
  • Op maat gemaakte sessies en workshops met stakeholders en doelgroepen.
  • Coaching
  • Consultancy

Een greep uit onze tool(kit)s:

  • WE FOR PEOPLE 

iPad W4P - Portrait

Een uniek online crowdsourcing platform op maat gemaakt voor ontwikkelaars van sociale innovatieprojecten die op zoek zijn naar fondsenwerving, vrijwilligers, coaching en materialen.
http://www.w4P.be

  • THE SOCIAL PITCHBOX

ipad_social_pitchbox3

Het online platform voor sociale ondernemers die staan te popelen om hun idee te delen met de wereld. Ze vinden er alles om een ijzersterke pitch te doen voor geïnteresseerde angels.
http://socialpitchbox.com

  • !BAR

Onze kant-en-klare ‘pop-up’ werkplek om ‘on the spot’ kansen en mogelijkheden te incuberen binnen een superdivers netwerk. !BAR is een modulair format en kan je overal inzetten: van een opvangcentrum voor vluchtelingen tot een corporate omgeving.


Partners & klanten

Elke sector is onderhevig aan veranderingen. Daarvoor springen wij in de bres. Wij werken voor een diverse groep (internationale) profit en non profit organisaties. Deze organisaties situeren zich onder andere binnen welzijn & zorg, ontwikkelingssamenwerking, onderwijs, voedseloverschotten, overheden….


Aanpak

Samen met onze partners komen we tot bruikbare oplossingen voor de complexe maatschappelijke vraagstukken in 3 stappen:

INCUBATE

Mensen positief stimuleren, actief coachen, bevragen en uitdagen. ‘Human centered’ oplossingen borrelen op door samen te werken. Tussen vaardigheid en deskundigheid ontstaat een vruchtbare dialoog. De benadering is hands-on, interdisciplinair, snel en efficiënt.

EMPOWER!

Geloven in de kracht van menselijke co-creatie en positieve energie om samen creatieve oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken te bedenken. iDROPS laat het individuele initiatief openbloeien en stimuleert de verbeelding van mensen.

HARVEST!

Resultaat oogsten uit co-creatie. Soms is dat een prototype, andere keren een actieplan, een manifest, een handeling, een beleidsverandering, een voornemen tot verandering in attitude of werkwijze, zowel van het individu als van een gemeenschap, groep, organisatie of instituut. In elk geval moet de uitkomst tastbaar en concreet zijn.

Team

Nathalie Goethals

nathalie@idrops.be

Hendrikje Meyvis

hendrikje@idrops.be

Jens Depelchin

jens@idrops.be

Anna Kint

anna@idrops.be