26/09/2018

Deze zomer zijn onze drie collega’s Laura, Hendrikje en Jens niet enkel naar het buitenland gereisd om te luieren, maar gingen ze op pad om onze sociale impact te vergroten buiten de grenzen heen, nieuwe samenwerkingen op te zetten en nieuwe projecten te lanceren. Op deze manier willen wij aantonen dat met onze methodiek ook internationale projecten tot stand kunnen komen.

Changemaker’s Room

Jens was geselecteerd om deel uit te maken van de Changemaker’s Room in Nigeria, waar hij samen met 9 andere Europeanen en 20 Afrikanen deelnam aan het 6-daagse internationaal training forum. De 30 geselecteerde, ambitieuze participanten delen de wil om duurzame verandering voor jongeren in Europa en Afrika te initiëren. Samen hebben ze lokale en globale problemen geïdentificeerd, en aan de hand van ondermeer de aangereikte trainingtools, inspirerende ‘field trips’ en sprekers hebben zij de eerste stappen gezet om verschillende impact-georiënteerde, internationale projecten te realiseren. Ondanks de verschillende logistieke uitdagingen en politieke inmengingen tijdens deze intense week in Lagos, hebben wij een mooi resultaat neergezet. !DROPS nam daarbij een actieve, coördinerende rol bij een nieuwe samenwerking met 5 andere landen om een grootschalig project te starten waarbij wij actief burgerschap zullen promoten voor jongeren a.d.h.v. human design thinking.

Tandem

Tandem was een geweldige ervaring voor Hendrikje, waar culturele managers uit Europa culturele managers uit de Arabische wereld ontmoetten. In een fantastisch landschap in Tunesië konden zij elkaar leren kennen en netwerken met gelijkgestemden in verschillende contexten. Ze hadden workshops over het opzetten van partnerschappen, werkten aan projectideeën en vonden matches met de juiste partners. !DROPS blijft contact houden met veel van de deelnemers met wie we duurzaam verbonden zijn.

Selectie European Social Innovation Competition

Wij zijn geselecteerd als halve finalist voor de European Social Innovation Competition met ons projectidee Talent Radio on Tour.  We mochten daarom met alle halve finalisten op bootcamp naar Cluj in Roemenië. Het project is hier verder uitgewerkt en scherp gesteld door Laura. We maakten kennis met de andere halve finalisten om inspiratie op te doen en van elkaar te leren. De intensiteit lag hoog met heel wat workshops, de ene al wat relevanter dan de andere. Laura heeft hierdoor de kans gekregen om over vele aspecten van project design na te denken en om eens nieuwe perspectieven te gebruiken.

“De internationale kennismakingen en post-coaching van experts heeft me vooral geleerd om de Vlaamse, bescheiden mentaliteit achterwege te laten – we kunnen het, durven het en mogen dus ambitieus zijn.” – LAURA

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

Het is weer voorbij die mooie zomer…

In het najaar volgen er nog enkele belangrijke buitenlandse missies… Zo zal onze algemene directeur Nathalie meegaan als social innovatie specialist met Koning Filip voor zijn 3-daagse staatsbezoek in Portugal. Hierbij zal onze nieuwe samenwerking met ImpactHub officieel gemaakt worden! Later in het najaar zullen wij ook in Lissabon samen met de House of Beautiful Business verschillende manieren van business herbekijken vanuit heel edgy perspectieven en via experimentele en gloednieuwe methodieken. Misschien zitten wij ook even in Boedapest, voor een internationaal forum rond ecologische duurzaamheid en jongeren. We houden jullie op de hoogte!

Hartelijk,

Jens.

 

 

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

 

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/